Placeholder Picture
Inschrijvingsformulier
S.T.E.M. Workshop B.O.T. (bypass obstacles in transit) voor 12 tot 16 jarigen 

DATUM:    Op woensdag 13 oktober, woensdag 20 oktober en woensdag 27 oktober 2021. Telkens van 14u tot 17u: Inschrijven kan vanaf vandaag.
TIJD:  van 14u tot 17u
PLAATS:  ingang via Nieuwland 42 -  44 - gebouw achteraan - 1ste verdieping
PRIJS:  Gratis.

INHOUD:
Heb je ooit stilgestaan bij de uitdagingen die mensen die minder mobiel zijn ondervinden in de stad? Heb je ze misschien zelf al ondervonden? Of je nu een rolstoel gebruikt, op krukken loopt of gewoon met een kinderwagen op de baan bent: obstakels zijn er overal - van putten in wegen, tot wegenwerken - van onvoorzien steile hellingen tot te hoge voetpaden.
Laten we er samen wat aan doen! In deze workshop van drie namiddagen leren we die uitdagingen in kaart te brengen en zoeken we uit op welke manier S.T.E.M. ons kan helpen deze te verhelpen.
We ontwikkelen samen een toestel dat personen met beperkte mobiliteit toelaat om in de stad makkelijker te navigeren. Dat ervoor zorgt dat nieuwe obstakels opgemerkt worden en dat door deze kennis samen te brengen de hele stad er beter van wordt.
Je hoeft (nog) niets te weten van programmeren of ontwerpen om deze cursus te volgen!
Het project bestaat uit 3 workshops waaruit je kan kiezen. Je kan ze ook alle 3 volgen.

Workshop 1 - op 13 oktober

  1. Leren over 3D-ontwerpen en meten
  2. introductie tot het programmeren van een Microcontroller (Ar-duino/esp32) in MicroPython. Hoe werken met knopjes? Hoe werken met sensoren?
Workshop 2 - op 20 oktober
  1. Leren over coördinaten in de ruimte (via GPS)
  2. Leren over OpenSource
  3. Zelf een apparaat programmeren dat de gps-coördinaten oplijst met enkele extra gegevens zoals geluid, licht, CO2
Workshop 3 - op 27 oktober
  1. We gaan er op uit in de stad en testen ons slim apparaat uit terwijl we zelf de challenges van een lichamelijke beperking (krukken, rolstoel, etc…)ondervinden. We gebruiken ons appa-raat om zowel de goede als de slechte punten langs onze weg vast te leggen. Terug in het labo markeren de de punten op een open-source kaart en zoeken alternatieve routes die we dan uitstippelen zodat iedereen hiervan kan meegenieten

Inschrijvingsformulier
S.T.E.M. Bootcamp Frisse Kop voor 9 tot 12 jarigen 

DATUM:    De week van 2 november 2021. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: Inschrijven kan vanaf vandaag.
TIJD:  van 9u30 tot 16u
OPVANG:  vanaf 8u45 en van 16u tot 17u
PLAATS:  ingang via Nieuwland 42 -  44 - gebouw achteraan - 1ste verdieping
PRIJS:  totaal van 40 euro voor het 1ste kind van dezelfde familie voor de vier dagen samen (verzekering voor de uitstap inbegrepen.) Voor het 2de kind is het 30 euro en voor het 3de kind is het 20 euro
Bij inschrijving stort u de som op rekeningnummer  BE89  7360  5537  9485 op naam van STARTPROjecten vzw met de vermelding "STEM Bootcamp" en de naam van de deelnemer(s)

INHOUD:
Tijdens deze 4-daagse workshop gaan we aan de slag met indoor luchtkwaliteit. We leren waarom het belangrijk is dat de lucht binnenshuis niet vervuild is en waar de mogelijke gevaren zitten.
We zetten dit probleem dan om in een praktische oplossing: FrisseKop! Dit toestel meet de luchtkwaliteit en helpt ons deze te verbeteren.
Beter nog: we ontwerpen en bouwen die helemaal zelf! We leren over 3D-ontwerpen en modelleren en gaan hier zelf mee aan slag. De componenten die we ontworpen hebben printen we en brengen we samen met sensoren die we zelf gaan programmeren.
Aan het einde van de week nemen we ons eigen gemaakte toestel mee naar huis!
Aarzel niet en schrijf nu in - de plaatsen zijn beperkt!

Elke jongere (deelnemer) brengt zijn lunchpakket, eventueel fruit en drankjes mee

Naast de 2 STEM specialisten is er een constante begeleiding van de deelnemers door 2 animatoren.

Voor het vlotte verloop van de Bootcamp vragen we het GSM verkeer tussen de kinderen en ouders(of andere familieleden) tot een strikt minimum te beperken. Wij zijn steeds bereikbaar op het nummer 02 734 07 17 waar je terecht kan indien er vragen en/of mededelingen moeten gebeuren (bijvoorbeeld vroeger vertrekken).

Met de steun van: