The IT Garage

een  s.t.e.m.  academie en atelier in brussel

Wat zit er in de S.T.E.M. KIT?

de 4 opdrachten in de KIT sluiten aan bij technologie en techniek. Bij elke kit krijg je een instructieboekje met foto's en uitleg hoe je elk project kan uitvoeren met daarnaast 4 opdrachtfiches zodat elke leerling ermee aan de slag kan.

we focussen ons op techniek, aandrijving, fysica, elektronica, krachten, wiskunde toepassen en engineering.

in elke KIT zit alle materiaal zoals een DC motor, tandwielen, 3D geprinte onderdelen, led's, batterijen, weerstanden etc. ....

onze S.T.E.M. oefeningen, opdrachten en projecten sluiten aan bij maatschappelijke tendensen zoals milieu, mobiliteit en circulaire economie.

Een filmpje bekijken over de 
voorbereiding van de S.T.E.M. Kit? 
Klik maar even ...

De 4 projecten:

PROJECT 1  -  RubberBandCar

Techniek, aandrijving en fysica:

Hoe brengen we een object in beweging en welke manieren kunnen we hiervoor bedenken? Samen ontwerpen we een wagentje en maken vervolgens onze prototypes. We gebruiken nu onze wagentjes om alle manieren die we bedacht hebben te testen. Door het evalueren van onze resultaten kunnen we opnieuw op onze prototypes itereren om de aandrijving te verbeteren. 

PROJECT 2  -  De elektrische bouwtegels

Techniek, elektronica en elektriciteit:

Hoe werkt een batterij eigenlijk, en wat hebben batterijen met magnetisme te maken? Welke grondstoffen en processen worden hierbij aangeroepen? Hoe komt elektrische energie tot stand en waarvoor wordt het allemaal gebruikt?We maken zelf een batterij uit alledaagse materialen en gebruiken die om ledlampjes te doen branden. We ontdekken waarom dit allemaal werkt en welke mogelijkheden er zijn. We kijken ook al eens naar hoe een simpel  elektrisch schema eruit ziet en hoe we veilig met batterijen om moeten gaan.   Misschien wel jullie eerste stap naar een job bij Tesla!

PROJECT 3  -  Gearbox - Tandwielen in beweging

Krachten, techniek en wiskunde:

We ontdekken de wereld van tandwielen. We onderzoeken waar en waarvoor ze gebruikt worden. Wat kunnen we doen met tandwielen. Waarvoor kunnen we het overdragen van krachten gebruiken. We maken enkele opstellingen en onderzoeken de richtingen, snelheden en krachten die een rol spelen in een klok, een generator, een auto en nog zoveel meer.

PROJECT 4  -  TinkerCAD - meten is weten - 3D modelleren

Techniek, wiskunde en engineering:

We leren 3D modelleren met primitieve vormen. We gaan na hoe we deze combineren om te maken wat we willen. Dit geeft ons ook meer inzicht in onze eigen wereld: we moeten immersnadenken over hoe objecten zijn samengesteld. We leren ook hoe we aan de slag gaan met een digitale meetlat en hoe we die best inzetten om objecten te meten en om te zetten in een3D-model. We kijken ook hoe je omgaat met nauwkeurigheid 

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Niet mogelijk om je bericht te sturen. Controleer de fouten en probeer opnieuw a.u.b. .

Reeds 636 S.T.E.M. kits besteld!


De volgende workshops voor leerkrachten m.b.t. de S.T.E.M. kit in 2023 worden gegeven op: