The IT Garage

een  s.t.e.m.  academie en atelier in brussel
De 1ste uitbreiding van onze S.T.E.M. kit is beschikbaar
Ook al heb je de Original S.T.E.M. kit nog niet in jouw klas, de uitbreiding met de naam "Code Moves" zal je zeker bekoren.
Je kan hem vanaf nu bestellen via het formulier.

Levering eind augustus of begin september.

Heb je de Original nog niet? Ook deze kan je nog bestellen. Dus wees er vlug bij.
Code Moves is de perfecte uitbreidingskit voor de STEM kit. Met behulp van 3D-geprinte onderdelen en motoren kun je abstracte robots bouwen die bewegen dankzij code. Deze kit biedt een leuke en interactieve manier om te leren over STEM en de impact van code op ons dagelijks leven. Laat je creativiteit de vrije loop en ontdek hoe code de wereld om ons heen in beweging zet!

De 4 projecten in de Original:

PROJECT 1  -  RubberBandCar

Techniek, aandrijving en fysica:

Hoe brengen we een object in beweging en welke manieren kunnen we hiervoor bedenken? Samen ontwerpen we een wagentje en maken vervolgens onze prototypes. We gebruiken nu onze wagentjes om alle manieren die we bedacht hebben te testen. Door het evalueren van onze resultaten kunnen we opnieuw op onze prototypes itereren om de aandrijving te verbeteren. 

PROJECT 3  -  De elektrische bouwtegels

Techniek, elektronica en elektriciteit:

We gebruiken een batterij om ledlampjes te doen branden. We ontdekken waarom dit allemaal werkt en welke mogelijkheden er zijn. We kijken ook al eens naar hoe een simpel  elektrisch schema eruit ziet en hoe we veilig met batterijen om moeten gaan.   Misschien wel jullie eerste stap naar een job bij Tesla!

PROJECT 2  -  Gearbox - Tandwielen in beweging

Krachten, techniek en wiskunde:

We ontdekken de wereld van tandwielen. We onderzoeken waar en waarvoor ze gebruikt worden. Wat kunnen we doen met tandwielen. Waarvoor kunnen we het overdragen van krachten gebruiken. We maken enkele opstellingen en onderzoeken de richtingen, snelheden en krachten die een rol spelen in een klok, een generator, een auto en nog zoveel meer.

PROJECT 4  -  TinkerCAD - meten is weten - 3D modelleren

Techniek, wiskunde en engineering:

We leren 3D modelleren met primitieve vormen. We gaan na hoe we deze combineren om te maken wat we willen. Dit geeft ons ook meer inzicht in onze eigen wereld: we moeten immersnadenken over hoe objecten zijn samengesteld. We leren ook hoe we aan de slag gaan met een digitale meetlat en hoe we die best inzetten om objecten te meten en om te zetten in een3D-model. We kijken ook hoe je omgaat met nauwkeurigheid 

Bedankt! Je bericht is verstuurd.
Niet mogelijk om je bericht te sturen. Controleer de fouten en probeer opnieuw a.u.b. .
Schrijf je in voor een workshop en ga aan de slag met de S.T.E.M. kit 

Reeds 728 S.T.E.M. kits besteld en geleverd!


De volgende workshops voor leerkrachten m.b.t. de S.T.E.M. kit in 2023 worden gegeven op:
woensdag 14 juni van 13u30 tot 15u30
Nieuwe datums voor het najaar 2023 worden vanaf juli gepubliceerd.